Polmarketing

Ezt a naplót azért írom, hogy rámutassak a politika szerencsétlenkedéseire, és rögtön javaslatot is tegyek. A politika művelése, egy marketinges szemével. Lehet másképp is! Írnom kell Gyurcsányról, Zuchslagról, Weiszenbergerrről, Öszödröl is.

Utolsó kommentek

Mert megérdemlem! Egy szlogen, amit a politikusoknak sem ártana megjegyezni

2007.11.17. 17:25 Marketinges

Vajon miért olyan sikeres a L'Oreal "Mert megérdemlem" szlogenje?

Ha valaki drága, pláne méregdrága cuccot vásárol, akkor könnyen lelkiismeret furdalása lesz. Melózik a kognitív disszonancia - ahogy a pszichológusok mondják - hogy ilyen sokat költök magamra, amikor a gyerek, a csekkek a vizitdíj stb. Hát hülye vagyok én? Hát tisztességes ember vagyok én? Miért költöttem ennyit? Ekkor jön a megnyugtató válasz: MERT MEGÉRDEMLEM!
Érdemes lenne ezt a politikusnak is végig gondolni!
Vajon megvalósítható-e egy sok áldozattal járó politika program, ha az emberek, a nép egy emberként utasítja el? Bizonyosan nem. Mit lehet tenni? Két válasz is van. 1/elállni a programtól 2/ meggyőzni az embereket, hogy van értelme az áldozatnak.
Az első verzióra nem hajlik a jelenlegi kurzus, tehát marad a kettes verzió. Ennek a meggyőzésnek azonban a nyomát sem látom. Becsületszavamra mondom, hogy sokat gondolkodom, hogy miképp lehet ennyire béna, hogy azt ne mondjam, töketlen a kormány. Ami miatt sokat bántják őket, az most az előnyük kéne legyen, nevezetesen, hogy fiatal milliárdosok csapata, aki bár nem ismeri az emberek problémáját, de modern szemléletű, sikeres üzletember. Gyurcsány, Kóka, Bajnai, Veres, Szetey. Az üzleti életben sikeres emberek és eddig a pocsék gazdaságpolitikán kívül mit tudtak felmutatni? Legalább PR terén! Legalább próbálnák meggyőzni az embereket, hogy megéri, jó lesz, élvezni fogjuk a gyümölcsét a kínlódásnak, a megszorításnak. De nem. A miniszterelnök persze hozta a formáját amikor azt sikerült mondania: nem kell félni, nem fog fájni. Ostoba! Ennél rosszabat nem is mondhatott volna. Ennél az is jobb lett volna ha azt mondja: tessék nyugodtan pánikba esni.
Ha ennyire ügyetlenek, akkor hogyan lettek milliárdosok? Hányan tették már fel ezt a kérdést? Nekem van egy tippem. Mutyival. Gyurcsány harmad áron vásárolt - hitelből- egy vállalatot, ár alatt irodát a Miniszterelnöki Hivataltól, amit rögtön visszabéreltek tőle, és gyakorlatilag ingyen a Balaton parti üdülőt. Kóka cége a Sulinet Expressz keretén belül produkálta a forgalma zömét (vajon miért kellett támogatnia az államnak a digitális fényképezőgépeket?) Veres telephelyét bérlő külföldi cég pedig 5 milliárd forint állami támogatást kapott.
Így már értem. Így lehet tehetségtelenül, kemény munka nélkül is meggazdagodni. Csak azt ne várjuk ezekután, hogy az országnak jobb lesz! És ha sokáig tűrjük ezt, akkor megtaláljuk a választ is hogy miért megy ilyen rosszul nekünk:

 

Mert megérdemlem! Mert megérdemeljük!

1 komment

Címkék: gyurcsány'ferenc mert'megérdemlem politikai'marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://polmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr82232238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.12.27. 09:27:53

"Legalább próbálnák meggyőzni az embereket, hogy megéri, jó lesz, élvezni fogjuk a gyümölcsét a kínlódásnak, a megszorításnak"

Az a baj, hogy Gyurcsány az elmúlt másfél év után bármit mond, legfeljebb körberöhögjük. Mert bármit mond, az már egy hatodik változata lesz valaminek, amit már mondott korábban, csak akkor máshogy, esetleg pont az ellenkezőjét - ahogy a helyzet épp megkívánta. Hiteltelenné vált, lassan már az utolsó proli sem hisz neki, és bármit mond, a legtöbb ember csak legyint, hogy ugyan, biztos most is hazudik. Még akkor is, ha történetesen épp igazat mond. Egy párkapcsolatban is kényes dolog a bizalom, könnyű eljátszani, nemhogy egy ország élén, amikor a nép amúgy sem él túl jól.

Egyébként ami a l'orealnak bevált, nem biztos hogy alkalmazható a jelen politikai helyzetre, kicsit fura lenne a "tandíj, mert megérdemlitek" szlogen :-p
süti beállítások módosítása