Polmarketing

Ezt a naplót azért írom, hogy rámutassak a politika szerencsétlenkedéseire, és rögtön javaslatot is tegyek. A politika művelése, egy marketinges szemével. Lehet másképp is! Írnom kell Gyurcsányról, Zuchslagról, Weiszenbergerrről, Öszödröl is.

Utolsó kommentek

Ha én készíteném a Fidesz politikai marketingjét

2008.01.21. 18:25 Marketinges

Igen tudom. Most simán rám kenheti bárki, hogy egy ócska Fideszes csávó vagyok. Akkor is vállalom az alábbi kijelentést:

Én bizony szívesen megszervezném a Fidesz on-line marketingjét.

A feladat annyira vonzó lenne, hogy nem utasítanám vissza. A következő okok miatt:

·        A Fidesz rendelkezik elég nagy bázissal (1000 szervezet, 35.000 tag) ahhoz, hogy hatékony hálózattá tudjon fejlődni.

·        A Fidesz on-line marketingje olyan gyenge, hogy látványosat lehetne fejlődni.

·        A Fidesz holdudvara rendelkezik olyan szellemi munícióval, ami biztosítaná a megfelelő tartalmat.

·        Az on-line marketinggel azt a szavazói réteget lehetne megcélozni, amelyik simán el tudja dönteni a 2010-es választásokat.  

A feladat tehát izgalmas. Néhány javaslat.

  1. A Fidesznek nincsen, a helyi szervezetekre is érvényes weblap arculata, domain név struktúrája, és e-mail cím rendszere. Hát ezen egy hét alatt változtatnék. Egységes domain név, egységes arculat, egységes e-mail cím rendszer, az összes helyi szervezetnek. Természetesen ebben benne van az is, hogy azok a helyi szervezetek, amelyeknek még nincs saját weblapjuk, pillanatok alatt saját hatékony, CMS weblapot kapnának. (ez nem túl nehéz egy jó sablon segítségével) Helyi és központi információkkal, hírlevéllel, bloggal, statikus és interaktív elemekkel.
  2. A Fidesznek nincsen korszerű központi és helyi hírlevél küldő rendszere. Ezt a második héten tenném rendbe.
  3. A Fidesz nem teremtette meg, sem országos, sem helyi szinten a fórumozás lehetőségét. Hiába van – moderált – fórum lehetőség a Fidesz.hu-n, ezt olyan bonyolultan szervezték meg, hogy nincs nagy látogatottsága. Harmadik hét.
  4. A Polgári körök meglevő, és Fidesz számára rendelkezésre álló hálózata sincs kellőképp kihasználva. Csak pillantsatok rá a weboldalára. Ennek a megszervezése a negyedik hétre marad.
  5. Az ötödik héten elkezdenék szervezni egy közösségi oldalt. Ez egy testre szabható portál lenne, amiben egyéni ízlés szerint lehetne beállítani a hírcsatornákat, a kedvenc oldalakat, bogokat. Az oldal felajánlaná a Fidesznek fontos linkeket, (jobb oldali sajtó, Polgárok Háza, OVTV, Jobbklikk.hu stb.) de bármi egyéb webhely beállítható lenne. Fórum és blog nyitási lehetőséget is biztosítana az oldal, videó megosztást és szervezetek számára hírlevél készítést. A szerkesztőség csak irányítaná a tartalmakat, és a felhasználók személyre szabnák. Az lenne a cél, hogy minél többen használják ezt az oldalt kezdőoldalnak.  

Hát kezdetnek ennyi. Nem lenne bonyolult.

Az egésznek a fontosságáról, a lényegéről, a közösségteremtésről, a befolyásolásról (ha tetszik: a manipulálásról) korábbi bejegyzéseimben már írtam. Gondolom senki sem vitatja, hogy az Internet uralása jelentős verseny előny lesz annak a politikai erőnek, amelyik él ezzel a lehetőséggel. Nem beszélve arról, hogy a Fidesz lelkesen mozgatja a táborát választásokkor, népszavazáskor, egyáltalán bármikor, amikor a Fidesznek erre van szüksége. „Békeidőben” pedig feléjük sem néz. Korrekt.

Azért írtam le ennyire egyszerűen, hogy világos legyen: ez nem kerül pénzbe, itt nem lehet a bal-liberális média túlsúlyra hivatkozni. Csak meg kell bízni egy szakembert. Nem politikust. Szakembert! Nekem hat hét elegendő lenne.

Valami nincs rendjén a Fidesz háza táján.      

4 komment

Címkék: fidesz politikai marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://polmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr9306164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2008.01.23. 10:22:24

A cikket még végig sem olvastam, de a tetején levő felsorolásban nálam (IE6 alatt) ilyenek látszanak (4x):

·

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2008.01.23. 10:27:22

:D Hát ez röhej, a hozzászólásomban jól jelenik meg, de most már akkor beírom, hogy mi lett volna:
BK!--[if !supportLists]--JK· BK!--[endif]--JK

ahol

BK = balra kacsacsőr és
JK = jobbra kacsacsőr

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2008.01.23. 19:08:17

Itt is válaszolok Hazaffynak. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtad elolvasni, fogalmam sincs, hogy miért.

Üdvözlettel:

B.

Kabafi Adrienne 2008.11.12. 17:32:29


Kedves Szerző!
Félek, hogy a Fidesz nem is akar az emberekkel valódi párbeszédet!
Csak az hangozhat el náluk, amit "piár"-ilag megfelelőnek tartanak.
Javaslom neked, hogy inkább a JOBBIK networkjét készítsd el. Mert mire a Fideszé alkészülne, az emberek már át fognak pártolni hozzájuk. Sajnos ez az igazság.
süti beállítások módosítása