Polmarketing

Ezt a naplót azért írom, hogy rámutassak a politika szerencsétlenkedéseire, és rögtön javaslatot is tegyek. A politika művelése, egy marketinges szemével. Lehet másképp is! Írnom kell Gyurcsányról, Zuchslagról, Weiszenbergerrről, Öszödröl is.

Utolsó kommentek

Liberális mese a legelőről

2008.01.28. 19:09 Marketinges

Volt a falu határában egy legelő. Amolyan közlegelő féle. A faluból mindenki használhatta, kihajthatta az állatait, és azok legelhettek. Tudták a falusiak, hogy ez jó dolog, és vigyáztak a legelőre. Ha egy részt lelegeltek az állatok, akkor odébb hajtották őket, így engedve utat a természetnek, hogy újra nőjön a fű. Nem kellett senkinek sem magyarázni, hogy mi a dolga. Senki sem hajtotta ki állandóan a teheneit, hiszen tudták, jövőre is meg azután is, meg azután is kell majd az állataiknak a legelő.

 
Történt egyszer, hogy a faluba költözött egy ember. Úgy hívták, hogy Liberális Lajos. A falusiak nem néztek rá túl jó szemmel – a falusiak már csak ilyenek – de elfogadták, hogy ő is legeltet, hiszen már Lajos is a faluban lakott. Csakhogy ez a Lajos egyre többször és többször hajtotta ki a teheneit, így a fű nemigen tudott megnőni. Ha nőtt egy kis fű, a Lajos máris odahajtotta az állatait, azok meg gyorsan lepusztítottak mindent. Mondták is neki a falusiak, hogy nem lesz ez így jó, hagyjon másnak is legelőt, másnak is van jószága. Erre mondta a Lajos, hogy ő Liberális Lajos, nem szól abba bele, hogy más mennyit legeltet, neki se mondja meg senki.  

 Elgondolkodtak a falusiak. Egyesek azt mondták, hogy igaza van a Lajosnak. Ő sem szól bele a mások dolgába, neki se tegyék ezt. Mások meg azt mondták, hogy még sincs ez így rendjén. Ha a Lajos jószága mindent lelegel, akkor nem jut másnak. Nem értették ezt az egyszerű emberek. Eddig is mindenki legeltetett, azt mégis rendben volt minden. Mit volt mit tenni, nem szóltak többet a Lajosnak, ő meg csak legeltetett és legeltetett.

Csakhogy a legelő nem bírta a dolgot. Egyre kevesebb és kevesebb fű nőtt, azután már semennyi sem. Bedühödtek erre a falusiak és elővették a Lajost:

„Tönkretetted a legelőnket!” mondták neki.

„Nem tettem én tönkre semmit. Nekem is jogomban állt legeltetni!” mondta a Lajos.

„De tönkretetted ami a miénk volt”

„Az egyénnek joga van eldönteni, hogy hol akar legeltetni, és nektek nincs jogotok megszabni, hogy az egyén…”

De ezt már nem tudta befejezni a Lajos. Az egyik falusi felkapott egy lapátot és agyonütötte a Lajost. Így azután nem volt többé sem legelő, sem Lajos. A falusiak szétszéledtek.

Szólj hozzá!

Címkék: liberális

A bejegyzés trackback címe:

https://polmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr13315173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása