Polmarketing

Ezt a naplót azért írom, hogy rámutassak a politika szerencsétlenkedéseire, és rögtön javaslatot is tegyek. A politika művelése, egy marketinges szemével. Lehet másképp is! Írnom kell Gyurcsányról, Zuchslagról, Weiszenbergerrről, Öszödröl is.

Utolsó kommentek

Hát persze! Legyen a beszédhibás a szóvivő!

2008.02.06. 13:50 Marketinges

Az alábbi bejegyzés, első látásra inkább a fikablog témájába illik. De talán nem csak oda..

Autózás közben Inforádiót szoktam hallgatni. Ismerve a budapesti közlekedési helyzetet, érdekelni szokott Fővinform bejelentkezése. Sikerült ennek a drága jó Fővinformnak, egy olyan fiatalembert alkalmaznia, aki halmozottan beszédhibás. Raccsol is és a magyar nyelv intonációs, hangsúlyozási szabályai is rendszeresen megoldhatatlan feladat elé állítják. A gond természetesen az, hogy nem éjjeliőrnek, vagy adatrögzítőnek alkalmazták, hanem az ő hangját, beszédét repíti a Fővinform az éterbe. Logikus. Alkalmazzunk színtévesztőt festőnek, beszédhibásat szóvivőnek. Valahogy így néz ki mostanában egy fővárosi közlekedési helyzetjelentés:

 

A hottenbilleh utca tohlódik, kerülni a Hózsák tehe fele lehet. A Máhiahemetei hendőhöhsnél elhepedet egy hégi főnyomócső.
Ponghác Dániel Fővinfohm

 

A hangsúlyozást nem tudom papíron visszaadni, engem egy kiscsoportos óvodás pótvizsgájára emlékeztett, illetve a több cikluson át regnáló, szocialista Vajda Pál Főpolgármester-helyettes megnyilatkozásai jutottak az eszembe.

És itt el is jutottunk a politikáig. Rendületlenül hiszem, hogy hazánk politikusainak szakmailag, emberileg példát kéne nyújtaniuk. Nézzük csak meg az angol Parlamentet. Hol vagyunk mi ettől? Kultúrálatlan, szellemileg alulbútorozott, beszédhibás emberek tömege. Ilyen példát mutatnak. Ennek megfelelően kultúrálatlan, szellemileg alulbútorozott, beszédhibás emberekkel találkozunk a médiában is. Friderikusz pösze, Verebes horkol, és drukkolni kell, hogy a reklám előtt végére érjen az első mondatának, Dénes Tamás úgy jelent időjárást, mintha piaci kofa lenne. Ide jutottunk. Ezt akartuk?    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr13327809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása