Polmarketing

Ezt a naplót azért írom, hogy rámutassak a politika szerencsétlenkedéseire, és rögtön javaslatot is tegyek. A politika művelése, egy marketinges szemével. Lehet másképp is! Írnom kell Gyurcsányról, Zuchslagról, Weiszenbergerrről, Öszödröl is.

Utolsó kommentek

Média, Gyurcsány, Orbán

2008.02.20. 09:11 Marketinges

Két ember, két beszéd


Érdekes ez a mediatizált világ. A tényleges hír, az esemény legfeljebb 20%-ban fontos. A 80%-ot a média másodlagos - magyarázó, tálaló - tevékenysége teszi hozzá. Két példa:
Gyurcsány meglepően gyenge. Tényleg meglepően, mert - bár pszichopata, de - egy tehetséges pszichopata. Valószínűleg annyira nem működik már körülötte a gépezet, hogy már csak ennyire gyenge teljesítményre futja. "Új tulajdonos" Tényleg csak ennyire futja? A Blair-i "new" fogalom már nem bír el több bőr lehúzást. Erről már írtam korábban. A "tulajdonosság" ügyével pedig tele van az emberek töke. A privatizációról, a kárpótlási jegyről mindenki tudja, hogy kiket gazdagított. Szóval ez az évértékelő nagyon gyenge lett. Ennél azért Gyurcsány többre képes. Természetesen az emberek jó része nem hallgatta meg a beszédet, így most a média vidáman beállítja előre mutató beszédnek. Persze ez nevetséges, de sebaj.
A másik példa még világosabb: Orbán beszédéről már előre nyilatkozott a média egy része. Látnokok. Biztos látnokok. Szegény Viktor biztos elszégyellte magát, hogy előre látták a mondandóját és ezért azután másról beszélt.
Reagálva egy hozzászólóra:
Orbán messze a legtehetségesebb magyar politikus, sőt! Csak Blair és Sarkozy színvonalával jellemezhető. De... Nem tud kilépni a saját árnyékából. Nagyon kéne neki új impulzus, új környezet, új tanácsadók.
Aki olvassa a blogomat, az tudja, hogy mennyit ostorozom a Fideszt. Orbán kiváló politikus, de nem jó menedzser. Pedig ez is kell a politikához. A beszéd kapcsán: 10 éve ugyanaz a stílus, ugyanaz a világ. A legjobb nőt is megunják 10 év alatt, ha semmit nem változik. A legjobb politikust is megunják 10 év alatt ha nem változik a stílusa, a mondandója.  A Fideszre, és Orbánra leselkedő legnagyobb veszélynek a fásultságot, a csalódottságot, az unalmat, az apátiát tartom. Félő, hogy a 6 éve lelkes és tettrekész tábora ezért fog lemorzsolódni.

1 komment

Címkék: évértékelő új tulajdonos

A bejegyzés trackback címe:

https://polmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr61346681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plesó Tamás 2008.02.25. 14:50:08

Gyurcsány Ferenc inverz tudathasadásban szenved.


Tulajdonképpen egyértelmű hiányossága a pszichiátria tudományának, hogy a tudat hasadását csak az egyik irányban értelmezi: ha a látszólagos személyiség viselkedése belevaló, miközben az illető objektív társadalmi helyzete alacsony; ez esetben az illető valódi személyisége nyilván szánalmas.


Léteznie kell ezen állapot ellenpárjának is, és erre a legjobb példa a miniszterelnök esete. Nevezett egyén viselkedése ugyanis szánalmas. Zsurnalisztikai szinten létezik, és ha megszorongatják, hisztérikusan reagál. Mindez ellentétes a realitással: hiszen ő egy sikeres, gazdag, magas pozíciót betöltő ember; belevaló alak. Tehát őrá a tudathasadás egy olyan formája jellemző, amely mindmáig kikerülte a pszichiátria érdeklődését; éppen ezért inverz tudathasadásnak neveztem el.
süti beállítások módosítása